Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, senator și vicelider al grupului PSD din Senatul României, scrie pentru GÂNDUL.RO:

„Într-o noapte friguroasă de februarie, probabil la o țigară și o băuturică, gașca domnului Orban dădea pe ascuns, ilegal și fără avize, fără dezbateri, câteva zeci de ordonanțe de așa-zisă urgență, una dintre ele fiind plănuită să privatizeze întregul sistem medical românesc. S-a vorbit mult despre acest termen, dar atunci când canalizezi banii publici, așa cum a încercat guvernul Orban în acea noapte de pomină, către entități private care să realizeze, pe și mai mulți bani, servicii medicale, singurele cuvinte relevante pentru pacientul român (care ar fi trebuit să plătească mai mult DACĂ ar fi avut de unde) sunt acestea: privatizarea sănătății.

Ordonanța PNL a ajuns cunoscută ca OUG ,,plătești ca să trăiești”. Ea conspira, printr-un ministru angajat la acea oră la un spital privat (!), la deschiderea robinetului de bani publici către tot felul de clinici private ale amicilor din PNL. Aceștia urmau să obțină acces neîngrădit la banii din programele naționale de sănătate, lăsând sute de mii de români fără acces la servicii medicale! Condamnându-i, adică, la moarte.

Aici nu mai vorbim de opinii politice. Vorbim de o realitate crudă, ignorată voit de guvernul PNL: dacă banii de la buget merg la privați, banii pentru majoritatea românilor sunt tot mai puțini. Ludovic Orban a încercat să finanțeze sănătatea pentru bogați din banii statului, iar din ce rămânea s-ar fi împărțit pentru restul pacienților, adică milioanele de români muncitori. Fără ocolișuri, i-ar fi condamnat pe mulți la moarte!

Curtea Constituțională a decis ieri, în unanimitate, că ordonanța PNL pentru privatizarea sănătății românilor este neconstituțională în ansamblul său! Curtea a reușit astfel oprirea sifonării banilor de la stat către clinicile PNL. Doar că!… Apetitul grupului de noapte de la Guvern pentru devalizarea sistemului public de sănătate a rămas la cote maxime, iar acțiunile din ultimele luni ale binomului Orban – Tătaru stau mărturie. Zeci de milioane de euro se scurg de la stat către tot felul de privați prin tertipuri birocratice, așa-zise licitații cu dedicație și o lipsă totală de trasparență care exasperează și revoltă atât presa cât și opinia publică din țară și străinătate.

Este timpul ca acești pungași să fie opriți! Este timpul ca sănătatea românilor și banii destinați ei, din munca lor, să fie gestionați de minți responsabile și de inimi care se gândesc la români și la România, nu la vistieria clientelei PNL. Este timpul ca PNL, în frunte cu Orban și Tătaru, să răspundă în fața legii și a românilor pentru minciunile și fărădelegile lor!”

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.