De 12 ani (proiectul a fost votat în 2008!!), parcarea subterană de pe strada Independenței nu este gata. 12 ani de șantier, de contracte prelungite sau încălcate, de bani mereu suplimentați (de la 4 la 13 milioane de euro!), de firme, de… amici – probabil, dar nu de locuri de parcare. 12 ani de dovezi ale incompetenței administrației Bolojan care te izbesc de fiecare dată când treci pe acolo. Și nu doar pe acolo…

Și pentru că, nu-i așa, se pricepe la șantiere care țin decenii, sau se prăbușesc, sau trebuiesc refăcute, sau reparate, sau trebuie returnați banii înapoi la UE pentru că au fost cheltuiți ilegal sau fără minte, iată că Ilie Bolojan recidivează: primăria lansează o nouă licitație pentru o viitoare parcare la Oradea care, cel puțin pe hârtie, va fi construită în Centrul Civic, sub Catedrala Ortodoxă.

Și nu, nu sunt cârcotașă. Nu spun să nu se facă, nu spun că nu e nevoie. Ce spun acum – iar eu una am mai scris despre asta, este că Oradea lui Ilie Bolojan este un oraș nesfârșit, un oraș fără un obiectiv clar, un oraș pe care regimul Bolojan nu știe unde să îl ducă, un oraș care încearcă să acceseze bani europeni nu pentru că are o viziune și un plan, ci pentru că există bani. Și dacă există, facem proiecte pe ce există, nu pe și pentru ce avem nevoie conform unei strategii.

Iar multe astfel de proiecte, pe lângă faptul că țin Oradea blocată cu anii, sunt ratate. Banii trebuie dați înapoi pentru că, în primul rând, au fost luați fără cap. Iar așa nu se poate continua, dragi orădeni și dragi orădence.

Deocamdată însă, desigur, să admirăm parcarea de pe hârtie și din hârtie și să ne pregătim pentru un nou deceniu de șantier și de blocaj în Centrul Civic. Și de bani mulți către cei care îi merită, nu?

PS

Parcarea de pe strada Independenței – cu proiect votat încă din 2008, avea în 2015 termen de finalizare de 18 luni. Cea de hârtie din Centrul Civic, are, pe hârtie, 12 luni.

Articolul precedent”Călăul” lui Daniel Vulcu, candidat al PNL
Articolul următorCoronavirus: de ce ne este atât de greu să nu ne atingem fața?