Reprezentatul Ministerului Finanțelor în cadrul Comitetului de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Raul Petrescu, a câștigat în total, pe parcursul a trei ani, peste 100.000 de euro la pariuri sportive jucate la același operator, dezvăluie Presshub, care citează declarațiile acestuia de avere din perioada 2020-2022.

Raul Cristian Petrescu a fost numit în Comitetul de supraveghere al ONJN în 2021, de către Florin Cîțu, pe vremea când liberalul era șeful guvernului. Anterior, a lucrat ca vicepreședinte al ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, fiind numit în această funcție în 2019.

După ce a ajuns în aceste funcții înalte ale aparatul central al statului, Raul Petrescu a câștigat la pariuri, în mod constant, sume importante, cuprinse între 34.000 și 40.000 de euro anual.

Astfel, în ultimii trei ani, Petrescu a indicat în declarațiile sale de avere că a încasat, cumulat, aproximativ 115.000 de euro, suma fiind câștigată la aceeași casă de pariuri.

Conform ordonanței de urgență din 2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, Comitetul de supraveghere al ONJN aprobă echipamentele dedicate pentru organizarea acestor jocuri, emite licențe pentru firmele care organizează jocuri de noroc, aprobă regulamentele pentru tombole și alte extrageri de acest tip.

Citeşte întreaga ştire: Reprezentantul statului în instituția care supraveghează jocurile de noroc a câștigat 115.000 de euro din pariuri în 3 ani

Articolul precedentDe la cititori. Ce interese se ascund în spatele schimbării bordurilor din granit la Oradea?
Articolul următorRomânii plătesc, procentual, cele mai mari dobânzi din UE la creditele ipotecare