O fi tot din cauza lui Dracnea?…

În ultimul an numărul tinerilor (16-24 de ani) care vor să plece din țară s-a triplat, arată rezultatele barometrului „Insights PulseZ”, consultat joi de HotNews. Fetele își doresc mai mult decât băieții să plece, iar pe grupe de vârstă, cei din categoria 16-18 ani sunt cei mai deciși, arată rezultatele studiului. Datele au fost culese dintr-un eșantion reprezentativ la nivel național (urban+rural, tineri cu vârste cuprinse intre 16 si 24 de ani), studiul fiind conceput și coordonat de specialiștii programelor „Vreau să Fiu Antreprenor” (VSFA) și „Insights” – din cadrul organizației Romanian Business Leaders (RBL).

În perioada pandemiei s-a instalat un obicei care în prezent face parte din categoria beneficiilor de bază și anume lucratul de acasă, dar și punerea la dispoziție a spațiilor de co working. În afară de acestea, cei mai mulți consideră tichetele de masă, abonamentele la clinici și asigurările de sănătate beneficii de bază, în timp ce cadourile, pensiile facultative și vacanțele sunt văzute ca beneficii speciale.

Studiul a fost comandat în principal pentru a măsura atitudinea și comportamentul tinerilor față de bani. Reprezentanții generației Z susțin că fac achiziții echilibrate, în egală măsură în online și offline, în vreme ce mai mult de jumătate dintre tineri (51%) și-au propus să economisească și să câștige mai mulți bani (48%), în 2021, comparativ cu pierderile suferite anul trecut, arată datele studiului național Insights PulseZ.

De asemenea, 62% dintre participanți consideră împlinirea personală ca fiind cea mai importantă în viață, urmată de independența financiară (57%) și de sănătate (41%), iar 82% dintre tinerii din România își aleg, astăzi, jobul în funcție de ceea ce le place să facă cel mai mult.

citiți materialul integral aici

Articolul precedentHarta guvernelor RATATE! Cîțu e în frunte, chiar dacă pe locul doi de la coadă…
Articolul următorMIZA din spatele Congresului PNL