Profit.ro: Până la eventuala adoptare finală și intrare în vigoare a măsurilor de plafonare a prețurilor și de compensare a scumpirilor la energie electrică anunțate de autorități sunt trimise notificări de scumpire clienților casnici cu contracte concurențiale ale căror perioade cu preț fix garantat se apropie de sfârșit. Scumpirile anunțate sunt masive.

De exemplu, Enel Energie Muntenia din grupul italian omonim, unul dintre principalii furnizori din piață, a trimis notificări consumatorilor săi casnici cu contracte încheiate pe baza ofertei concurențiale “Enel Simplu Anual” în care aceștia sunt anunțați că, de anul viitor, prețul energiei-marfă (fără tarife reglementate, taxe și acciză) va fi de 0,956 lei/kWh, potrivit unei astfel de document, analizat de Profit.ro.

“Oferta prevede avantajul unui preț fix și invariabil pe intervale orare, pentru o perioadă de 12 luni începând de la data de 30.01.2022, care va proteja clientul de modificări neprevăzute ale acestuia. Prețul energiei, care va rămâne neschimbat pe perioada de aplicare a condițiilor economice, este egal cu 0.956 lei/kWh (fără accize și taxe)”, scrie în notificare.

În cazul analizat, asta înseamnă o majorare cu 145% a prețului energiei, față de cel din prezent, de 0,390 lei/kWh, aplicat începând cu 30 ianuarie 2021. Notificarea și majorarea respectă prevederile contractului și pe cele ale legislației în vigoare.

citiți materialul întreg aici

Articolul precedentRestricțiile pentru români au intrat în vigoare! Ce au voie și ce nu au voie să facă, începând de astăzi
Articolul următorVacanță fortață de două săptămâni pentru toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat, începând de astăzi. After-school-urile se închid și ele / Școlile și grădinițele private rămân deocamdată deschise, dintr-o “scăpare”