Vaccinarea este gratuită. Teoretic. Pentru că în realitate nu e nicio gratuitate. Nu plătesc cetățenii direct, ci indirect, de la bugetul de stat. Adică din taxele și impozitele colectate tot de la ei.

Dacă vaccinarea este „gratuită”, de ce nu e „gratuită” și testarea anti-COVID ? De ce nu e și testarea populației subvenționată de stat? Sau măcar încurajată cumva? De ce la alții se poate, dar la noi nu, să se extindă auto-testarea? De ce oare nu putem și noi să avem o campanie de testare națională?

Sunt mulți contribuabilii care nu pot sau nu vor să se vaccineze. Au plătit și ei taxe și impozite, așa că au și eu dreptul să primească ceva în schimb de la „autoritățile” statului. De exemplu un test gratuit. Ce ar fi, dacă nu ar mai plăti taxele și impozitele până statul (pe care îl finanțează) nu le asigură teste gratuite?

Faptul că toți plătim, însă doar unii primesc gratuități și beneficii este o discriminare inacceptabilă. Iar lumea modernă și progresistă e împotriva discriminării. Și cetățenii cu venituri mici care nu vor să fie vaccinați (pentru că vaccinarea nu e obligatorie), dar care vor să se testeze merită ca statul să le deconteze testele. De ce numai vaccinații să fie ajutați de stat?

Toți cetățenii și toți contribuabilii merită să simtă că nu plătesc degeaba taxele și impozitele. Cel puțin asta e gândirea la nivel european.
De ce doar în România normalitatea este doar pentru cei vaccinați? Doar pentru că „autoritățile” și Cîțu au fixat un obiectiv nerealist? Doar pentru că, dacă ratează ținta asumată, Guvernul se face de râs? Normalitatea ar trebui să fie pentru toți. Și pentru vaccinați dar și pentru cei testați gratuit. (printreranduri.net)

Articolul precedentSubiectele de la concursul pentru directorii caselor județene de asigurări de sănătate, picat de 28 din 33 de candidați
Articolul următorRomânia, complet dependentă de vecinii săi pentru a ţine becurile aprinse