Ministru Sănătății și alți membrii ai Guvernului pregătesc setul de măsuri de prevenție necesar pentru protejarea elevilor, odată cu începerea anului școlar, din 14 septembrie. Conform declarațiilor de ultimă oră ale lui Nelu Tătaru, documentul urmează să fie prezentat săptămâna viitoare, după consultarea cu premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis.

Nelu Tătaru a anunțat că toți elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor purta măști în timpul orelor și în pauze. Înainte să iasă în pauze și după ce se întorc la clasă, copiii se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele aplasate în sălile de curs.

Măsura purtării măștilor este „cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre școală. Cine trebuie să poarte mască și la ore

„Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă pornind de la clasa I, excepție vor face elevii de grădiniță și cei de la clasa pregătitoare. Când ies în pauză, elevii vor se vor dezinfecta pe mâini, când intră înapoi, la fel. Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru”, a spus Tătaru.

Controversa măștilor a apărut după ce specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică au recomandat purtarea obligatorie a măștii doar în pauze, în vreme ce premierul Orban a susținut că elevii trebuie să poarte masca pe toată perioada în care stau la școală, inclusiv la ore. Ministrul Sănătății consideră că masca este necesară și la cursuri din pricina distanțării greu de asigurat între elevi. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.