Zi de zi suntem asaltați cu informații alarmiste privind efectele pandemiei. La ATI sunt puțin peste 200 de pacienți,  iar în România sunt 4.000 de paturi de ATI. Asta nu împiedică autoritățile să anunțe că medicii vor ajunge să aleagă pe cine salvează. Mai mult, la noi, asimptomaticii sunt internați cu forța, deși CCR a declarat că e neconstituțional, iar OMS a anunțat că aceștia nu sunt contagioși. Bomba zilei vine însă de la avocatul Gheorghe Piperea, care anunță că în România nu a fost niciodată declarată epidemia, pentru că nu se întruneau condițiile, cu alte cuvinte, numărul de cazuri NU e destul de mare.

“Ministerul Sănătății a confirmat oficial că NU a declarat niciodată epidemie pe teritoriul național. Motivația : nu se întruneau condițiile epidemiologice pentru asta, adică nu s-a întrunit numărul de îmbolnăviri/decese care să justifice declararea epidemiei. Din punct de vedete epidemiologic, în România nu exista un pericol real.

Culmea sarcasmului este că se susține oficial că starea de urgență s-a instaurat pentru că OMS a declarat pandemie în 11 martie 2020. Dacă ne reamintim bine, România încă se pregătea de anticipate atunci, iar autoritățile încă bagatelizau boala (la fel și experții vieții). Johannis desemnase în batjocură un premier, care a fugit rușinos din Parlament atunci când a auzit că s-ar putea să fie votat.

În plus, dacă ne luăm după recomandările OMS și le punem în practică inclusiv în cazul în care nu sunt necesare, de ce mai avem nevoie de guvern? Și care recomandări ale OMS sunt “obligatorii”? Toate, inclusiv cele care se contrazic și cele care sunt deosebit de incoerente și ambigui? Sau numai alea care ne convin, ca să stăm la putere un secol și să facem cât mai mulți îmbogățiți de război?

PS – Precizez că am acordul celor care au primit acest răspuns să îl fac public și să îl utilizez în procesul de azi”, scrie Gheorghe Piperea pe Facebook. (sursa)

Articolul precedentNelu Tătaru: Dacă se impune, vom avea o nouă stare de alertă
Articolul următorBolojan, ne mănâncă țânțarii!