Ryanair zboară, dar nu de la Oradea, oameni buni. Ci de la Cluj. Așa cum Wizzair zboară de la Debrecen.

De fapt, la Cluj minunile sunt două pentru că, spre deosebire de Oradea Mare, Clujul a învins și pandemia!! De ce?

Mai țineți minte, când Ryanair ANULA cursele de pe aeroportul Orădean, Primăria Oradea ne mințea că sunt amânate, deși compania le scria clar, clienților: ANULATE! Atunci, motivul dat de administrația penelistă orădeană, era pandemia, la noi și în orașele de destinație (citiți aici).

Ei bine, la Cluj se pare că nu mai e pandemie! ȘI, mai mult, nici într-una dintre destinațiile în care, teoretic, trebuia să se zboare din Oradea: Londra! Minune!

Iată cum arată graficul pentru zboruri la Cluj și, mai jos, cum arată cel de la Oradea, pentru aceeași companie și aceeași destinație, în aceeași perioadă: Ryanair, Londra Stansted.

Ryanair, zboruri de la Cluj la Londra
Ryanair, zboruri de la Oradea la Londra

Și iată, tot pentru Londra, zborurile de la Debrecen, alt oraș nelovit (sic!) de pandemie…

zboruri Wizzair, Debrecen – Londra Luton

Așadar… Așadar ne-au mințit – cei de la Primăria Oradea, și ne-au învârtit de nu mai știm de noi!

Este EVIDENT că nu pandemia era problema ci LIPSA DE PASAGERI, lipsa de bilete vândute și de putere de cumpărare în Oradea!

Milionul de euro dat de administrația penelistă (avans plătit deja) companiei irlandeze din banii orădenilor nu a funcționat și nu va funcționa pentru că nu avem suficienți călători interesați. Aceasta este Oradea și aceasta este situația.

Da! Sună bine și dă bine la nivel de poveste. Dar când vine vremea adevărului, vremea să ne uităm în oglindă, ea nu ne minte. Nu suntem încă nici pe departe ce ni se spune că suntem. Oradea e încă un oraș mediu și fără mare însemnătate și mai ales fără putere economică de clasă regională. Ce să mai vorbim la nivel european?

Articolul precedentBolojan, guvernul și ardelenii
Articolul următorPNL îi înaintează lui Klaus Iohannis ”3-4 propuneri” de premier. Rareș Bogdan: ”Domnia sa va alege”