Un nou episod de vreme geroasă şi ninsoare va afecta România la sfârşitul acestei săptămâni, după ce în zilele de joi şi vineri vor fi temperaturi relativ ridicate.

”În Capitală ne aşteptăm ca în noaptea de vineri spre sâmbătă să consemnăm, la începutul nopţii, precipitaţii sub formă de ploaie, după care, spre sfârşitul intervalului, lapoviţe şi ninsori, iar duminică, predominant ninsori. Duminică, în Capitală, doar o maximă de unu-două grade, iar minimele vor fi foarte coborâte chiar şi la începutul săptămânii viitoare, când se menţine masa de aer rece care va aduce din nou scăderi la valori sub pragul de ger nu numai în depresiuni, dar şi în zonele mai joase de relief, spre minus 7, minus 8 grade Celsius”, a afirmat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, miercuri seară, la Antena 3, potrivit News.ro.

Ea a adăugat că, şi în condiţiile unui vânt moderat, senzaţia de frig va fi una accentuată.


citește și: Vineri după-amiază un val de ninsori va cuprinde jumătatea de nord-vest a țării


”Deja duminică precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, dar după aceea, în condiţiile unui cer senin, scăderea regimului de temperatură, atât pe parcursul zilei, dar mai ales al nopţilor, cu siguranţă va însemna minime foarte coborâte. În Bucureşti, posibil să ne apropiem de minus 8, minus 6 grade Celsius, în zona preorăşenească posibil chiar mai coborâte, dar în condiţiile în care vom avea chiar şi intensificări moderate ale vântului, senzaţia de frig va fi mult accentuată”, a precizat directorul ANM. (sursa)

Articolul precedentTik Tok este o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă, susține vicepreședintele ANCOM: „Există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne”
Articolul următorDSVSA Bihor: Măsuri de prevenire a răspândirii gripei aviare