Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va candida pentru încă un mandat în acest post, candidatură confirmată de formaţiunea sa politică germană Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

„În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept ‘Spitzenkandidatin’”(candidat cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 şi 7 martie la Bucureşti, a declarat preşedintele CDU, Friedrich Merz, la o conferinţă de presă după o întâlnire a conducerii partidului.

„Iau astăzi o decizie conştientă şi cugetată: doresc să mă prezint pentru un nou mandat” de preşedintă a Comisiei Europene în urma alegerilor europarlamentare din luna iunie, a confirmat Ursula von der Leyen la conferinţa de presă.

Sondajele efectuate în statele UE arată că o alianţă în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiştii, Verzii şi Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creşterii popularităţii partidelor conservatoare şi de extremă dreapta, dar totuşi acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorităţi a celor dintâi. (sursa)

Articolul precedentVremea se încălzește, dar vin ploile. Prognoza meteo pentru perioada 19 februarie – 3 martie
Articolul următorLovitură de teatru în Bihor! Primarul în funcție din comuna Tinca va candida pentru un nou mandat din partea PSD: Vreau să fiu alături de oameni care mă respectă, mă apreciază și mă ajută!