Samsarii de maşini second-hand au primit o lovitură dură, după ce o lege a fost pusă în practică de Registrul Auto Român (RAR).

Registrul Auto Român a început să aplice prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 pentru a impune noile reguli privind înmatricularea maşinilor second-hand importate.

OUG 120/2021 are drept scop eliminarea samsarilor de maşini second-hand.

Drept urmare, prin noile reguli, Guvernul a introdus o nouă condiţie pentru eliberarea cărţii de identitate a vehiculului (CIV).

“În cazul în care vehiculul rutier provine din ţări membre UE, solicitarea (depusă la Registrul Auto Român – n.red.) este realizată direct sau prin împuternicit, de către persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară a vehiculului”, se arată în OUG 120/2021.

Noi reguli pentru eliberarea CIV la RAR

Pe lângă dovada de circulaţie, cumpărătorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui să prezinte şi “documentele de provenienţă”, adică factura (dacă maşina s-a achiziţionat de la un dealer autorizat) sau un contract de vânzare-cumpărare (dacă tranzacţia s-a realizat cu o persoană fizică).

Astfel, cine vrea să-şi cumpere o maşină rulată din spaţiul comunitar nu o mai poate achiziţiona de la intermediarii, care au dezvoltat o afacere uriaşă de zeci de milioane de euro, ci trebuie să se deplaseze personal în ţara de provenienţă a autoturismului. (sursa)

Articolul precedentȘmecheria încercată de polițiștii bulgari cu unii șoferi români: “Am păstrat vigneta de anul trecut. Nu le-a mers!”
Articolul următorViktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump înainte să participe la adunarea conservatorilor americani