Prim-vicepreşedintele PSDSorin Grindeanu, îl ironizează pe fostul preşedinte al PNL Florin Cîţu, spunând despre acesta că “nu se simte bine cu nimeni”. “Nici cu USR-ul nu se simţea bine, nici cu noi nu se simte bine… se simte bine doar cu el, probabil”, afirmă Grindeanu despre Cîţu.

Întrebat dacă PSD are probleme în ceea ce priveşte colaborarea cu PNL în alianţa de guvernare după demisia lui Florin Cîţu de la şefia partidului liberal, Sorin Grindeanu a răspuns: “Nu putem intra în treburile interne ale PNL-ului”.

“Eu sunt optimist din fire. Mă interesează ca obiectivele PSD din programul de guvernare, indiferent de cine conduce PNL-ul, să fie îndeplinite. Asta e ceea ce urmărim noi, dincolo de persoane”, a afirmat Grindeanu, luni seară, la B1 Tv.

El a răspuns ironic afirmaţiilor fostului lider al PNL, conform cărora acesta nu s-a simţit confortabil în alianţa cu PSD.

“Acuma domnul Cîţu pare, dacă ne uităm la ultimele şase luni, că nu se simte bine cu nimeni. Nici cu USR-ul nu se simţea bine, nici cu noi nu se simte bine… se simte bine doar cu el, probabil”, a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.

Sorin Grindeanu a subliniat că, în alianţa cu PNL, PSD “a mers înainte dincolo de un anumit zgomot de fond pe care l-a văzut toată lumea”, subliniind că deciziile luate în Guvern au fost adoptate şi în coaliţia de guvernare, fiind adoptate cu acordul lui Cîţu.

“Eu cred că cauzele sunt altele, sunt legate de faptul că… şi cred că a anticipat acest lucru domnul Cîţu, în momentul în care a venit altă nominalizare din PNL decât el ca prim ministru, în noiembrie, vă aduceţi aminte că au fost acele câteva săptămâni de… Şi cred că de atunci anticipa că se va ajunge undeva unde a fost chiar el, în momentul în care a fost prim ministru şi preşedinte la PNL era domnul Orban. Că tot acolo s-a ajuns şi atunci ştia că se urmează acest traseu”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Florin Cîţu a declarat sâmbătă, odată cu anunţul demisiei de la conducerea PNL, că niciodată nu a fost confortabil cu compromisul făcut cu PSD şi că întotdeauna a crezut că măsurile propuse şi care, multe dintre ele, au fost aprobate, vor avea un efect de bumerang. (sursa)

Articolul precedentDouă mesaje bune, în scurtul discurs al lui Zelenzki: România și firmele românești vor participa la refacerea Ucrainei după război. Vrem să avem un dialog cu România pentru a asigura protecția minorităților
Articolul următorComisia Europeană va declanșa mecanismul de stopare a fondurilor UE pentru Ungaria din cauza corupției și trucării achizițiilor publice