Argumentele ministrului Justiţiei pe tema SIIJ nu au substanţă, a luat-o pe arătură, declară la RFI vicepremierul Kelemen Hunor, potrivit News.ro.

Preşedintele UDMR îi răspunde lui Stelian Ion în scandalul din coaliţie legat de desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infraţiunilor din Justiţie. Uniunea propune ca atribuţiile SIIJ să treacă la Parchetul General, în timp ce ministrul se opune şi vrea ca dosarele să meargă la parchetele specializate.

Kelemen Hunor explică poziţia UDMR pe tema desfiinţării SIIJ: “Vom discuta în continuare şi încercăm să găsim o soluţie. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni în aceste zile, dar deocamdată nu am un răspuns la această propunere din partea colegilor. Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi când vom dezbate, când vom aproba legile justiţiei se pot face nuanţele şi, dacă sunt necesare, schimbările dorite. Dacă funcţionează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului”.

Liderul UDMR îl acuză pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, că “a luat-o pe arătură”: “Eu am văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriaşă că ”Ori faceţi aşa cum spunem noi, ori sunteţi duşmanii Justiţiei”. Văd că unii când nu mai au argumente, atunci o iau pe arătură foarte repede”.

De asemenea, Kelemen hunor a criticat argumentul lui Stelian Ion legat de Schengen şi MCV calificându-l drept ”o prostie”.

Stelian Ion a declarat la TVR că, “dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii sau vecinii noştri să nu intrăm în Schengen”.

Kelemen Hunor taxează declaraţiile ministrului Justiţiei: “Stelian Ion sugerează că noi susţinem acest amendament în interesul altora. Noi ne-am obişnuit, când cineva nu are argumente într-o dispută cu noi sau contraargumente, scoate această carte, care nu are nici o legătură, nici cu realitatea, nici cu starea de fapt. Este o acuzaţie lipsită de substanţă şi de substanţă cenuşie. A luat-o pe arătură domnul Stelian Ion cu această declaraţie. Eu aşa ştiu, de ani buni, că intrarea noastră în Schengen şi ridicarea MCV-ului este împiedicată de Olanda şi de Franţa, nu de vecinii noştri. Este o prostie să spui aşa ceva, să sugerezi aşa ceva, dar asta este, ne-am obişnuit, în 20-30 de ani, când nu ai argumente, atunci hai cu cartea asta. E o prostie”. (sursa)

Articolul precedentCod portocaliu de vijelii şi grindină, până vineri dimineaţa
Articolul următorAchizițiile făcute în proiectele firmei lui Dan Barna au fost anonimizate de Ghinea! Noi detalii din anchetă