Ministrul PSD al transporturilor, Sorin Grindeanu ne aduce încă o veste bună, scrie deputatul bihorean Ioan Mang într-o postare pe Facebook.

“Pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad- Oradea!

Pentru contractul necesar execuției Lotului 3 al acestui nou drum de mare viteză, au depus astăzi 9 oferte constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia și Ucraina.

Contractului (finanțat prin PT) are o valoare estimată de 3,54 miliarde de lei (fără TVA) și prevede construcția acestui lot (47,07 km) în termen de 24 de luni.

Câștigătorul contractului va mai construi un drum de legătură (2,9 km) cu zona industrială Arad Vest, dar și 29 de poduri și pasaje (inclusiv un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 591 m).

Pentru construcția primului lot (33,7 km) al drumului expres Arad- Oradea au fost deja depuse oferte (în 12 iunie 2024), iar pentru execuția Lotului 2 (39,7 km) urmează ca ofertele să fie depuse până la data de 15 iulie 2024.

După finalizarea construcției, Drumul Expres Arad- Oradea va avea o lungime totală de 120,47 km și va asigura inclusiv legătura cu frontiera româno- ungară.”

Felicitări și mult succes în continuare, domnule ministru, mai scrie Ioan Mang.

Sper să înțeleagă toți bihorenii și arădenii, scrie deputatul PSD, cine este cel care realizează și această investiție care face parte din drumul strategic european numit “drumul celor trei mări”. (sursa)

Articolul precedentCare sunt orașele din România care au atras cele mai multe fonduri europene. Oradea NU se află în primele șase! (GRAFIC)
Articolul următorApuseniInfo: Care sunt cele mai căutate aquaparkuri din Transilvania? Răcoare, relaxare și tratament la standarde europene