Deputatul Ioan Mang, președintele PSD Bihor, a reacționat la aflarea știrii conform căreia Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor a fost învins în instanță de către primarii UDMR din județ, care au reclamat nelegalități în Hotărârea Consiliului Județean, impusă de Ilie Bolojan, privind întreținerea marginilor drumurilor din județ, care instituia obligații pentru primării, generând un raport de subordonare între instituții.

Instanța a admis recursul declarat de recurenţii-reclamanţi (primarii UDMR Bihor), împotriva Sentinței nr. 563/2021 a Tribunalului Bihor și a casat în parte sentința recurată și în rejudecare. Astfel, s-a anulat în parte HCJ 241/2020 şi Regulamentul privind întreținerea pe timp de primăvară – toamnă şi gospodărirea drumurilor publice la nivelul judeţului Bihor în privinţa art. 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ?i 15 din Capitolul IV. Hotărârea este definitivă

Decizia Curții de Apel Alba Iulia reprezintă o lovitură pentru modul discreționar și heirupist prin care Ilie Bolojan înțelege să acționeze de cele mai multe ori și stabilește că între primari și conducerea Consiliului Județean nu pot exista relații de subordonare.

Iată ce a scris președintele PSD Bihor:

În toate funcțiile publice pe care le-am ocupat – vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor sau parlamentar – întotdeauna i-am considerat pe primarii din Bihor ca parteneri și am dezvoltat cu ei relații corecte, de parteneriat pentru dezvoltarea localităților. Sunt oameni gospodari care se bucură de încrederea comunităților care i-au ales, nicidecum subordonații “șefilor de la județ”. Doamnele și domnii primari din județul Bihor nu au nevoie de indicații prețioase cum să își facă treaba, ci de sprijin concret și respect pentru a-și duce la bun sfârșit mandatele. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.