Unul dintre proiectele supuse dezbaterii în plenul Consiliului Județean a vizat desemnarea comisiei care trebuie să organizeze și să finalizeze procedura de selecție a noului administrator al SC Parcuri Industriale Bihor SA. Deși a organizat deja 4 proceduri similare, comisia propusă nu a primit undă verde din partea tuturor consilierilor.

„Sunt surprins de faptul că nu sunteți de acord cu propunerile. Membrii fac parte dintr-o comisie care trebuie să aleagă sau să hotărască un membru în CA al Parcurilor Industriale. Dânșii nu sunt consilieri județeni, sunt funcționari publici”, a argumentat vicepreședintele Ioan Mang.

În luna februarie, adunarea generală ordinară a societății a aprobat declanșarea procedurii pentru selectarea unui administrator definitiv, după ce funcția a rămas vacantă. Conform calendarului, până la data de 17 iulie, comisia trebuia să finalizeze planul de selecție. Proiectul de desemnare a comisiei a fost, marți, retras de pe ordinea de zi, cu 32 de voturi în favoare și 2 împotrivă. Fără comisia de selecție, desemnarea unui administrator a fost amânată, iar conducerea societății Parcuri Industriale Bihor va fi asigurată, în continuare, prin interimat.

Situația obiectivelor de investiții în județ

În plen, conducerea Consiliului Județean a prezentat situația investițiilor. „În urmă cu două luni am recepționat parcul industrial din Tileagd și luna viitoare recepționăm Săcueni. Am avut discuții, săptămâna trecută, cu posibili investitori. Până nu demult era problemă că nu aveam parcuri. Facem demersuri și vom rezolva și situația investitorilor.”

Vicepreședintele Consiliului Județean a precizat că își dorește ca în parcurile industriale din județ să funcționeze companii a căror activitate se concentrează pe producție. „În ceea ce privește chiriașii, nu mi-aș dori un concurs în privința rapidității cu care va fi ocupat un parc industrial, ci îmi doresc să îl ocupăm bine. Nu showroom auto, depozit de pantofi, nu restaurante și săli de nunți, nu acesta este scopul unui parc industrial. Așa cum este cazul parcurilor industriale din Oradea… Trebuie să avem firme care fac producție, eventual care fac export, care angajează forță de muncă. Aveți răbdare! Uitați-vă ce firme există în parcurile industriale din Cluj și Debrețin”, a transmis Ioan Mang. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog la Hotnews.ro – Tinerii nu mai vor praf în ochi, ci oportunități reale
Articolul următorGuvernul a atacat la CCR legea care îl obligă să acorde măști gratuite