Dacă se vrea, se poate! – scrie grupul Natura urbană pe Crișul Repede într-o postare pe Facebook.

Felicitări celor cu inițiativă care au scris și pus mesajele pe arbori, dar și decidenților care au hotărât ceea ce a dorit “poporul”! Noua pistă de alergare de pe malul Crișului, zona Sovata, prinde contur, iar sportivii se vor putea bucura de umbra naturală a arborilor. (sursa)

sursa foto

Așa cum a mai scris și BihorNews.ro, mulți orădeni și-au exprimat nemulțumirea față de noile, și noile, tăieri de copaci planificate de Primărie.

Astfel, inclusiv pe grupul de Facebook Oradea, oamenii își exprimau nemulțumirea cu privire la faptul că 40 de copaci frumoși, sănătoși vor fi tăiați, pentru un pump track, pe malul Crișului, înspre podul Densușianu. Din păcate însă, unii au fost deja tăiați și urmau alții!

Iată însă că dacă orădenii se mobilizează, Primăria se simte, cumva, obligată să îi asculte. Deși, credem, era mai bine să inițieze un dialog real înainte de a trece la noi defrișări. Oricum, felicitări tuturor orădenilor care nu s-au lăsat intimidați, care au apărat și apără patrimoniul natural al orașului!

Atenție, însă, la viitoarele încercări similare ale autorităților!

sursa foto

Articolul precedent25 mai 2022, termen pentru depunerea Declarației Unice
Articolul următorO firmă înființată abia de un an și concurând singură, desemnată de CJ Bihor pentru realizarea unui campus școlar. O fi bine?