♦ „Ne aflăm la confluenţa unor factori de influenţă. Dacă vorbim de reconstrucţia Ucrainei, firmele din întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est ar avea potenţial de câştigat” ♦ „S-a vorbit foarte mult despre deglobalizare, despre localizarea lanţurilor de aprovizionare, lucruri care creează oportunităţi pentru construcţia de facilităţi de producţie în regiunea noastră” ♦ „Resursa umană este de o calitate crescută.”

Ramona Cornea: Investitorii din Vest sunt mult mai optimişti decât noi cu privire la situaţia şi evoluţia economiei şi a finanţelor din România, la evoluţia Europei Centrale şi de Est, susţine Alexandra Smedoiu, preşedinte al CFA România.

Aceasta a fost una dintre concluziile CFA CEE Investment Conference, unde profesioniştii din domeniul financiar-bancar s-au întâlnit cu mediul de business şi cu autorităţile publice locale din Europa Centrală şi de Est pentru a dezbate viitorul regiunii.

„Dacă ne uităm la indicele de încredere în economia României din ultimele luni, vedem un sentiment general de prudenţă al analiştilor financiari în ceea ce priveşte rezultatele economiei româneşti. Din discursurile investitorilor de la Londra şi din Statele Unite ale Americii în această conferinţă am observat un optimism mult mai mare decât al nostru în ceea ce priveşte Europa Centrală şi de Est. Discutând mai de aproape cu aceşti analişti, sentimentul a fost acela că, deşi în fiecare dintre pieţele noastre noi sunt tot felul de probleme, tot felul de dezechilibre, privite de undeva de mai sus şi prin comparaţie cu alte pieţe, Europa Centrală şi de Est arată mult mai bine decât ne închipuim noi”, a spus Alexandra Smedoiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

citiți mai multe pe ZF.ro

Articolul precedentCe impact ar avea introducerea impozitării progresive în România: ”Poate să reducă povara pentru cei cu venituri mici”
Articolul următorParchetul European ameninţă că dă în judecată Comisia Europeană. Kovesi i-a scris Ursulei von der Leyen (Politico)