Multe clanuri care au terorizat țări din Europa s-au întors în România, în plină pandemie de coronavirus.
Incidente violente au avut loc în prima zi de Paște în Capitală și în mai multe județe din țară, informează antena3.ro. Autoritățile care au intervenit la fața locului au fost atacate cu pietre și cu bâte de clanurile care au refuzat să respecte măsurile de restrciție în perioada stării de urgență.
Primul incident a avut loc sâmbătă, în Hunedoara. Politistii au fost atacați cu pietre de mai multe persoane înfuriate pentru că un bărbat, aflat sub influența băuturilor și fără declarație pe proprie răspundere, a fost reținut. Polițiștii și jandarmii au intervenit și în cartiere din București, Ploiești, Ilfov, Săcele, pentru a aplana conflicte izbucnite pe fondul consumului excesiv de alcool. Oamenii legii au fost atacați de scandalagii și au fost nevoiți să tragă focuri de armă în plan vertical pentru a calma spiritele.
30 de persoane reținute doar în București, în urma unor scene de război care au avut loc în cartierul Rahova. Sute de polițiști și jandarmi au intervenit în prima zi de Paște.
În ultimele 20 de zile, media zilnică a intrărilor în țară a fost de 1.000 de cetățeni români. Dintre aceștia, 800 sunt cetățeni romi.
Dan Antonescu, expert criminolog, consilier al șefului Poliției Române – “Să știți că ceea ce am văzut acum ne șochează, e normal să fie așa. Și discutați cu un om care la vremea evenimentelor din ’89 era tot în MAI, tot polițist. Am trăit momentele Mineriadelor, nu mai vorbesc de perioada decembrie ’89. În perioada aceea eu și colegii mei prindeam criminali, tâlhari, hoți, ne făceam datoria. Ceea ce se întâmplă acum e șocant pentru foarte multă lume. Atunci am vrut democrația, am vrut drepturi mai multe. Acum am pierdut și o parte din drepturile pe care le aveam în ’89. E adevărat că pentru o perioadă scurtă de timp. Oamenii sunt șocați, dar cei de bună credință au înțeles ce se întâmplă, au acceptat că măsurile luate de Guvern sunt cele firești și s-au adaptat lor. Au învățat să stea în casă, au învățat să se comporte altfel decât până acum”.