Liderii coaliției de guvernare au decis într-o ședință desfășurată vineri, 3 iunie, să ceară Comisiei Europene, în mod oficial, renegocierea PNRR. Liderii coaliției de guvernare vor să atragă 29,2 miliarde euro care trebuie absorbiți până la finalul anului 2025, și pentru alte sectoare pe lângă irigații.

Conform sursei citate, principalele direcții pentru rediscutarea PNRR vor fi: proiecte de irigații, proiecte energetice, granturi pentru recapitalizarea firmelor și refacerea listei spitalelor modernizate.

Renegocierea PNRR se va face la finalul lunii iulie

Orizontul de timp pentru renegocierea PNRR este finalul lunii iulie. Ar însemna că Guvernul are la dispoziție aproximativ două luni pentru a convinge atât Comisia Europeană, cât și statele membre, dat fiind că o refacere a PNRR trebuie aprobată și de Consiliul UE (reprezentanții statelor membre) cu unanimitate.

PSD, PNL și UDMR au convenit să încerce să convingă Comisia Europeană că în contextul regional complicat, luând în calcul politica de securitate alimentară a UE, să accepte repoziționarea unor capitole din PNRR pentru a reuși să introducă investițiile în irigații. Executivul european a respins inițial proiectele de irigații din cauză că proiectele propuse de guvern erau fie supra-consumatoare de energie, fie intens poluatoare. (agrointel.ro)

Articolul precedentEuropol: Un poliţist din stradă, care nu a fost acasă 7 din 8 weekend-uri, primeşte 2.809 lei. Ministrul Bode primeşte în jur de 22.000 lei
Articolul următorLui Bolojan și Birta le cresc salariile. De ce măriri se vor bucura aleșii locali