Sindicatul Europol reclamă că poliţiştii care lucrează în stradă, fără weekend-uri libere, cu ore de noapte, fiind în pericol tot timpul, primesc 2.809 lei pe lună, în timp ce ministrul Lucian Bode primeşte în jur de 22.000 lei.

„Un poliţist din stradă, în Bucureşti:  – care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primeşte 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiţii,  – primeşte 131 lei pentru orele de noapte prestate;  – primeşte 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.   

Şi pentru toate aceste condiţii, primeşte un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puţin decât un angajat dintr-un supermarket”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Sindicatului Europol.    

Potrivit acestora, „în timp ce poliţiştii mai au de primit restanţa de 2 tranşe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulţirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primeşte în jur de 22.000 lei”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.