O benzinărie din Argeş avea o pompă care – deși nu alimenta rezervoarele mașinilor cu carburant – contoriza prețul acestuia.

Descoperirea a fost făcută la benzinăria Fuel One din localitatea Căteasca de către inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Argeș.

Aici șoferii riscau să fie înșelați și să plătească prețul carburantului pe care, în realitate, nu-l primeau.

Inspectorii ANPC susțin că „au apărut informații în spațiul public” cu privire la acest aspect. De fapt, un șofer de TIR care a mers să alimenteze la respectiva benzinărie a filmat și a postat pe Facebook un material video, în care se poate vedea că pompa contoriza fără să livreze carburant.

În film se vede cum o persoană care se recomandă ca fiind „șeful de stație” vine și îl ia la întrebări pe un ton agresiv pe șoferul care filma.

În această situație, inspectorii Protecției Consumatorului din Argeș au anunțat că s-au dus în control la respectiva benzinărie.

„Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real.

Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și «justificată» cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat.

Din relatările verbale, comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior, aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului remis jos SpotMedia.ro.

Din informațiile comunicate de ANPC reiese că un șofer s-ar fi lăsat păcălit inițial. Dar că ulterior a observat că pompa nu alimenta. Și în compensație a primit gratuit, „o cantitate consistentă de combustibil” din partea benzinăriei.

„La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic”, se arată în comunicatul ANPC.

Inspectorii Protecției Consumatorului din Argeș continuă controlul. Potrivit ANPC, instituția va reveni cu amănunte la finalul acțiunii. (sursa)

Articolul precedentȘeful Ryanair: ”Era zborurilor de 10 euro s-a încheiat!” Oare cu cât și când va vinde bilete #AirBolojan??
Articolul următorȘefii ANPC ar fi fost chemați la ordine: Mai încet cu controalele pe litoral… Replica dură a Protecției Consumatorilor către ministrul PNL