Ședința de plen a Camerei Deputaților în care se dezbătea moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost închisă după ce copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul, l-a luat de ceafă și de braț și i-a urlat în față că este un hoț. Virgil Popescu i-a spus lui George Simion că este un prost și a încercat să-l îndepărteze.

După citirea moțiunii simple, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a luat cuvântul de la tribună să răspundă acuzațiilor și să explice situația din energie. Din bănci, George Simion îi striga că este un hoț. „Pot sa-i spun dlui Simion sa-i ceara lui Putin sa ieftineasca gazul?”, a zis Popescu, vizibil deranjat de zgomotul făcut de Simion.

În acel moment, co-președintele AUR a urcat la tribună, a pus mâinile pe ministru și și-au strigat reciproc „Esti un hot” si „Esti un prost”. „Hai,hai, hai, lovește-mă!”, i-a mai spus ministrul Energiei lui George Simion.

„Luați mâna de pe dl ministru”, i-a cerut lui Simion președintele de ședință, după care a cerut intervenția chestorilor pentru a-l îndepărta pe Simion de Popescu.

„La Rusia cu dumneavoastra!”, i-a strigat Popescu lui Simion, dupa ce acesta a plecat.

După consultarea liderilor grupurilor parlamentare, ședința a fost închisă. Președintele de ședință a spus că este pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic într-un discurs ținut în plen. (sursa)

Articolul precedentOmul care se închipuia președinte a demisionat de la șefia USR după patru luni și e terminat politic
Articolul următorLegea pentru transformarea terenurilor neroditoare în câmpuri de panouri solare a trecut de Senat