Miercuri, 30 septembrie, preşedintele ţării a ţinut o conferinţă de presă. S-a referit legile justiţiei şi la pandemie. A menţionat de 17 ori PSD şi “pesediştii” și de 8 ori “pandemie” sau “COVID-19”, conform Libertatea.

Preşedintele ţării a ţinut miercuri, 30 septembrie, o conferinţă de presă, în ziua în care România a atins cota maximă de cazuri de COVID descoperite: 2.158 de oameni nou infectați. 

Conform expozeului președintelui, conferința s-a referit la modificarea legilor justiţiei, dar şi la evoluţia pandemiei de COVID-19.

În cele 45 de minute cât au ţinut declaraţia de presă şi sesiunea de întrebări şi răspunsuri, Iohannis a menţionat:

de 12 ori “PSD” sau “PSD-ul”

de 4 ori “pesediştii”/”pesedist”/”pesedistă”

o dată “Partidul Social Democrat”

de multe ori “partid” sau “majoritate” toxic/toxică, retrograd/retrogradă (pe acestea nu le-am mai numărat deși era subînțeles la cine se referea)

o dată “COVID-19”

de 7 ori “pandemie” sau “pandemii”

o dată “acest virus”

Cu alte cuvinte, Iohannis a folosit de două ori mai mult menţiunile directe la PSD (nu am numărat şi multitudinea de menţiuni indirecte, precum “majoritatea toxică din Parlament” sau “majorităţii nocive din Parlament”), decât la pandemia care şi-a atins ieri vârful de până în prezent în România.

Preşedintele a ţinut, la începutul conferinţei, o declaraţie de presă, de 11 minute, structurată astfel:

– 9 minute despre alegeri, justiţie, PSD, necesitatea de a înlocui ceea ce el numeşte “majoritatea toxică din Parlament”

– două minute despre “situaţia epidemiologică actuală”. Preşedintele le-a reamintit cetăţenilor de regulile “mască, distanţare, igienă”.

Despre ce nu vorbeşte, de fapt, preşedintele tuturor românilor?

Şi de această dată au lipsit din discursul preşedintelui câteva lucruri importante pentru români, în contextul pandemiei:

Ce măsuri concrete şi clare se iau pentru a gestiona al doilea val al epidemiei traversat deja de România, altele în afară de reiterarea măsurilor de respectat la nivelul individual: “mască, distanţă, igienă”.

Dacă sau cum şi când va fi impusă o a doua carantină naţională, pentru a evita colapsul sistemului sanitar, sub creşterea cazurilor de COVID-19.

Dacă este de aşteptat revenirea la starea de urgenţă pe termen scurt sau mediu.

Cum vor fi combătute sau gestionate efectele pandemiei asupra stării de sănătate mintală a populaţiei generale, dar şi asupra supravieţuitorilor de COVID-19 sau a persoanelor deja diagnosticate cu o afecţiune psihică cronică. 


Citeşte întreaga ştire: În prima zi în care am depășit 2.000 de cazuri, președintele Iohannis a menţionat de 17 ori PSD şi “pesediştii”, dublu decât a rostit “pandemia” sau “COVID-19”


Articolul precedentCine a câștigat alegerile locale. Ce scor au luat partidele la votul politic.
Articolul următorSpecialiștii ne SPULBERĂ speranțele!