Spitalul Municipal din Oradea a fost redesemnat de curând ca spital COVID.

Vestea, în contextul închiderii spitalelor din țară pentru alți pacienții decât cei COVID, nu este una bună, cu atât mai mult cât, așa cum am mai scris și noi, perioadele anterioare în care Municipalul a fost desemnat ca spital COVID, s-au remarcat print lipsuri crunte de medicamente specifice, în mod repetat.

Am sperat că de data asta va fi altfel dar, din păcate, nu pare să fie așa! Un cititor BihorNews.ro, căruia îi mulțumim, ne transmite azi câteva fotografii care ar trebui să ne dea, tuturor, fiori!

În ele, puteți vedea cum containerul cu paturi ATI pentru pacienții COVID, adus de la Timișoara, zace părăsit în fața spitalului, deși a fost adus de peste două săptămâni și, deși de atunci, zile la rând, Bihorul nu a avut nici un pat ATI liber!! Dacă asta se numește responsabilitate, să ne ferească Dumnezeu!

În mod normal, containerul ar fi trebuit deschis, extins, conectat la surse de curent și oxigen, dar așa cum se vede în imagini, nu s-a făcut nimic cu el. A rămas așa cum a ajuns.

Arată bine, în poze, dar nu este decât o soluție de avarie. Asta, dacă ar fi pus în funcțiune!

”TIR-urile de acest gen au fost donate vara trecută Inspectoratului pentru Situații de Urgență în urma unei campanii umanitare derulate de Fundațiile SMURD și Mereu Aproape. Pentru dotarea lor s-au alocat și bani de la Guvern, potrivit informațiilor făcute publice de Departamentul pentru Situații de Urgență în iunie anul trecut.

Unele dintre ele au avut nevoie de reparații la scurt timp după ce au fost achiziționate. La Botoșani, spre exemplu, TIR-ul ATI a fost scos temporar din uz după ce a plouat pe el.

“Aceste tiruri nu au capacitatea de a funcționa pe termen lung. Sunt gândite strict pentru calamități – inundații sau un cutremur. Ții pacienții acolo 2-3 zile până îi stabilizezi. Este motivul pentru care nicio țară din lumea asta nu a folosit așa ceva. Toate spitalele din lumea asta, în momentul în care au avut nevoie de paturi suplimentare, au construit spitale modulare, a explicat pentru HotNews.ro Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, care a construit din donații cel mai performant spital modular ATI pentru pacienți COVID din România.

România are, în acest moment, 5 astfel de unități mobile de Terapie Intensivă.

Nu sunt nici pe departe atât de sigure precum un spital modular de ATI, însă statul român a preferat această soluție pentru spitalele COVID-19 unde secțiile interioare de Terapie Intensivă erau deja pline sau aproape pline.

Unele dintre ele s-au stricat la scurt timp după ce au ajuns în țară și au avut nevoie de reparații încă din primele luni.” (sursa)

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, avertisment dur: România este noua Lombardia
Articolul următorIoan Mang: Cîțu, cu susținerea lui Iohannis, și-a plătit victoria la Congresul PNL, iar UDMR a fost răsplătit că l-au susținut la moțiune și nu au votat!