PNL Bihor a retrogradat în divizia secundă pe plan național. Singurul membru bihorean al Guvernului este Cseke Atilla (UDMR), ministrul Dezvoltării la care, se aude prin târg, mulți primari peneliști încep a se uita mai cu drag decât la cabinetul unu din Parcul Traian…

Situația relației dintre PNL Bihor, sub regimul Bolojan, și conducerea centrală a partidului, este una îngrijorătoare. Dovadă stă și faptul că Ilie Bolojan nu a reușit nici să-și păstreze și nici să-și impună oameni în guvernul PNL-USR-UDMR.

În ciuda încercărilor de cosmetizare a realității, cu care Bolojan ne-a obișnuit de ani buni, secretarii de stat NU sunt membri ai Guvernului, iar atribuțiile lor depind de capriciile miniștrilor pe care îi servesc. Unii, precum useriștii Năsui sau Voiculescu, au abuzat, deși LEGEA prevede condițiile în care miniștrii își pot delega atribuțiile.

Legea nr. 90 din 26.03.2001 este clară: Articolul 3 (1) Guvernul este alcătuit din primul-ministru și miniștri. (2) Din Guvern pot face parte: viceprim-miniștri, miniștri de stat, precum și miniștri delegați, cu însărcinări speciale pe lângă prim-ministru, prevăzuți în lista Guvernului prezentată Parlamentului pentru acordarea votului de încredere. Nu este cazul la PNL Bihor.

Ce au reușit Bolojan și PNL Bihor a fost să îngroașe rândurile bugetarilor, trimițând DOI politruci care să fie NU membri ai guvernului ci ANGAJAȚI în ministere pentru că asta sunt, de facto, secretarii de stat. Adică tot atâția câți au trimis și UDMR sau USR…

Articolul precedentDirectivă europeană: Reparațiile electrocasnicelor, asigurate de producători timp de zece ani
Articolul următorJaponia cere Chinei să oprească testele covid ANALE!