visualcapitalist.com: Când ultrabogații caută paradisuri fiscale pentru a-și proteja veniturile și bogăția de guvernele lor, unde se îndreaptă?

Dacă puneți bani în conturi bancare offshore pentru a economisi taxe, există două criterii principale pe care le căutați: secretul și accesibilitatea. Pe baza multor lucrări de ficțiune, dar și a multor articole din presă, vă puteți imagina o bancă secretă în Elveția sau o mică națiune din Caraibe.

Și, deși există ceva adevăr în această logică, realitatea este că cele mai mari paradisuri fiscale din lume sunt răspândite în întreaga lume. Unele dintre ele sunt națiuni mici, așa cum era de așteptat, dar altele sunt puteri economice majore.

Conform visualcapitalist.com, patru din cele mai mari 20 de paradsuri fiscale din lume se află în Uniunea Europeană. Acestea sunt Luxembourg, Olanda, Germania și Malta.

Sunt date care dau de gândit, cu atât mai mult cu cât, mai ales Olanda, a făcut presiuni enorme asupra Parlamentului European pentru a nu fi inclusă în lista oficială a paradisurilor fiscale, în ciuda evidenței și a bunului simț. Doar că, ce să vezi, și acolo ca peste tot, de altfel, banul se pare că dictează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.