Cursa Tarom de la Bruxelles care trebuia să sosească la Bucureşti joi seară a fost amânată, aeronava oprindu-se chiar înainte de decolare. Printre cei 93 de pasageri se află şi secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană şi ministrul de Externe Luminiţa Odobescu. Compania TAROM a precizat că a fost identificată o problemă tehnică, că avionul va fi supus unei inspecţii amănunţite şi că pasagerii şi echipajul se află în siguranţă. Conform unui anunţ către pasageri, cursa a fost anulată.


”Astăzi, pe 04 Aprilie 2024, Cursa Tarom ROT374 care opera pe ruta Bruxelles – Otopeni a fost afectată de o întrerupere a decolării din motive de siguranţă tehnică. Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, transporta 93 de pasageri. Echipajul aeronavei a decis să intervină şi să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranţă, s-a solicitat prezenţa maşinilor de pompieri la aeronavă. Asigurăm publicul că pasagerii şi echipajul se află în siguranţă. Aceştia au fost debarcaţi în condiţii sigure, iar echipa locală Tarom oferă asistenţă pentru a-i ajuta să îşi continue călătoria”, a transmis joi seară compania Tarom.


Aeronava va fi supusă unei inspecţii tehnice amănunţite de către o echipă specializată pe aeroportul din Bruxelles.

”Informaţii suplimentare despre starea tehnică a aeronavei şi despre remedierea defectului vor fi comunicate ulterior. Tarom îşi exprimă regretul pentru orice inconvenienţe cauzate şi asigură pasagerii că siguranţa este întotdeauna prioritatea principală în operaţiunile noastre”, precizează Tarom.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Conform relatărilor celor aflaţi în avion, aeronava s-a  oprit chiar inainte de decolare, pasagerii fiind apoi debarcaţi.

Aeronava urma să ajungă la Bucureşti la 23.20.

La bordul avionului se află şi secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, precum şi ministrul de Externe Luminiţa Odobescu. De asemenea, căîătoreau spre Bucureşti şi europarlamentarii Gheorghe Falcă, Daniel Buda şi Mircea Hava.

Aeronava este cea denumită ”Alexandru Ioan Cuza”, un Boeing 737-800 NG, intrat în flota Tarom în 2018. (sursa)

Articolul precedentCe va face DSVSA Bihor în perioada Sărbătorilor Pascale. Localităție vizate
Articolul următorJaf ca în filme la Los Angeles. Hoţii au plecat cu 30 de milioane de dolari, dar nu se ştie cum