Prim-ministra guvernului Italiei, Giorgia Meloni, spune că interdicția europeană pe vânzarea de noi mașini cu combustibili fosili, începând din 2035, „nu are niciun sens” și că Italia va lucra pentru a o „corecta”, relatează Politico.

„Reducerea emisiilor poluante este ceva ce vrem să realizăm, însă vrem să o facem cu sens”, a declarat Meloni într-un discurs în fața parlamentului italian, înainte de summit-ul liderilor europeni care urmează să înceapă de joi.

„Obiectivele verzi au fost urmărite chiar și cu prețul sacrificării unor sectoare întregi de producție și industriale, precum industria auto”, a declarat Meloni, spunând că măsura „va condamna Europa la noi dependențe strategice, precum cea de vehiculele electrice din China”.

„Să spui altceva este doar o nebunie ideologică, iar noi vom face pași pentru a o corecta. Reducerea poluării nu trebuie să se facă cu prețul sustenabilității sociale și economice, ci prin apărarea și promovarea producției europene și apărarea a zeci de mii de locuri de muncă”, a continuat șefa guvernului de la Roma.

„Nimeni nu a negat vreodată că vehiculele electrice sunt parte din soluția pentru a decarboniza transportul, dar vrem să protejăm natura cu oameni în ea. În ultimii ani, opusul s-a întâmplat, iar activitățile umane au fost prea des considerate dăunătoare naturii”, a insistat Meloni. (sursa)

Articolul precedentEste Cluj-Napoca cel mai fericit oraș din România?
Articolul următorÎngrijoarare crescută în SUA: Tot mai mulți americani se tem că nu își vor mai putea plăti facturile în 2024