• Rezultatele preliminare, după numărarea a aproximativ 98% din voturile de pe listele partidelor naționale, arată că partidul lui Orban, Fidesz, conduce cu 53,1% din voturi, față de 35% pentru alianța de opoziție a lui Marki-Zay. Pe baza rezultatelor preliminare, Oficiul Național Electoral a transmis că Fidesz va avea 135 de locuri, o majoritate de două treimi, iar alianța de opoziție va avea 56 de locuri. Un partid de extremă-dreapta, Patria noastră, ar urma să intre și el în parlament, obținând 7 locuri.

După retragerea din politică a cancelarului german Angela Merkel, anunțată în 2018 și oficializată anul trecut, Viktor Orban a rămas cel mai logeviv prim-ministru din Europa, devansându-l pe olandezul Mark Rutte cu câteva luni.

Orban este, de asemenea, al optulea cel mai longeviv premier din lume, după cei din Cambodgia, Sfântul Vincențiu și Grenadinele, Dominica, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Fiji și Bangladesh. (sursa)

Articolul precedentAlegeri parlamentare în Ungaria. Viktor Orban se declară victorios: O victorie atât de mare încât o poți vedea de la Bruxelles
Articolul următorActualul președinte sârb, Aleksandar Vucic, revendică o victorie zdrobitoare. Serbia rămâne alături de Rusia