Astăzi se face mai răcoare și în majoritatea zonelor vor fi averse consistente, însoțite pe alocuri de tunete și fulgere. Se vor strânge cantități mari de apă, iar la munte apar precipitații mixte.

Vântul se întețește în multe zone și maximele se încadrează între 9 grade în Bucovina și 21 de grade în Lunca Dunării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe-aici vor fi perioade însorite, iar ploile apar doar pe spatii mici, mai ales în zona Bărăganului. Se mai răcește puțin și astăzi vom avea cel mult 20 de grade – valori normale pentru acest moment al anului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim tot vreme schimbătoare și se mai răcorește față de ieri. Soarele se arată trecător, o să plouă, iar vântul are unele răbufniri. Maximele se încadrează între 17 și 20 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem atmosferă închisă și rece pentru data din mai. Aversele pot lăsa în urmă peste 40 de litri de apă pe metru pătrat, vântul are intensificări, iar pe crestele montane o să ningă sau o să cadă lapoviță. Temperaturile pleacă de la 9 grade în Suceava și ajung la 14 grade în Bacău și în Iași.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei. O să plouă pe arii extinse și se pot acumula cantități mari de apă. Maximele se opresc la 15…16 grade în zona Maramureșului.

În ținuturile vestice zărim puțin și soarele printre nori, însă temperaturile scad și vremea devine rece. Vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și după prânz nu se vor înregistra mai mult de 15 grade Celsius.

Și în Transilvania se răcește și ajungem cu temperaturile sub normalul perioadei: vor fi 12 grade în depresiuni și 15…16 grade în vestul provinciei. Pe-aici avem cer mai mult noros și vin ploi consistente. În special la munte se pot strânge cantități mari de apă, iar la altitudini de peste 1.700 de metri ploile se transformă în lapoviță și ninsoare.

În Oltenia o să plouă pe suprafețe mai restrânse. Vorbim tot de averse care, în zona montană, pot să aducă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. În rest vor fi și perioade însorite, dar se pornește vântul, iar maximele se opresc la 18 grade Celsius.

În schimb, în ținuturile sudice nu prea vedem soarele. Aversele vin însoțite de descărcări electrice, vântul se întețește pe timpul ploilor și temperaturile ajung la 20…21 de grade în Lunca Dunării. (sursa)

Articolul precedentAutoritățile din Cernăuți au înlăturat din Piața Centrală copia primei atestări documentare a orașului, a domnitorului Alexandru cel Bun, și au înlocuit-o cu drapelul ucrainean
Articolul următorCurtea de Apel din Alba Iulia despre Consiliul Județean al lui Bolojan: O veritabilă deturnare de putere prin care își arogă competențe în domenii în care nu are dreptul să intervină și își subordonează consiliile locale!