Într-o lungă și misterioasă postare făcută pe blogul propriu, dacianpalladi.ro, și intitulată Din culisele propagandei. Tehnica ”omului mesianic,” fostul viceprimar și city manager al orașului (Dacian Palladi), dar și fostul aliat al primarului Ilie Bolojan, încearcă o analiză destul de cuprinzătoare a principalelor cinci metode de propagandă și manipulare în vremuri de criză, folosite cu mare succes, în opinia noastră, inclusiv de primarul Ilie Bolojan și de ”jurnaliștii” săi de casă. Iată ce scrie Palladi (materialul complet și cele 5 tehnici de manipulare și propagandă, aici).

”În esență, această tehnică de influențare și direcționare a maselor de oameni, a conștiinței și alegerilor acestora, se bazează pe promovarea într-un anumit fel a unei persoane, de regulă aflate deja într-o poziție publică, ca fiind cel (sau cea) care este singurul (sau singura) ce are puterea, înțelepciunea, priceperea și toate cele necesare, pentru a ”rezolva” pe deplin și bine, problemele și provocările specifice (atenție – apărute sau create) ale crizei devenite platformă și motor al propagandei.

Prin diverse tehnici și canale (formale și informale), ”poporului” i se induce de către mecanismele de propagandă, direct sau indirect, imaginea unui om de neînlocuit, a unui om ”trimis de Dumnezeu” ca o binecuvântare pentru cei mulți, a unui om bun care ”descâlcește” ce alții răi ”au încurcat”, a unui om care are mereu dreptate, și care în esență, trebuie mereu ascultat, trebuie mereu respectat și căruia i se cuvine deci, a i se acorda și pe viitor, puterea de a analiza, dispune și a face (cum consideră de cuviință), tot ceea ce este necesar, pentru ca noi ”muritorii de rând” (nepricepuți, neinstruiți, neinformați, slabi, fricoși și iată, atât de vulnerabili) să putem spera la…un viitor mai bun și…sigur…

V-ați aștepta probabil să vă spun că în istorie astfel de ”modele” nu rezistă mult. Ei bine, nu pot a vă spune asta. Atâta timp cât mare parte a poporului e ignorant, lipsit de dorința de a înțelege, de a se înțelege și de a evolua spre cea mai bună variantă a sa… ”oamenii mesianici” vor avea încă un lung viitor…

Dragii mei, la cei 50 de ani ai mei, în anul 2020, nu cred în oameni mesianici, și nu cred în presă independentă. Nu fiți naivi. Nu fiți fraieri. Observați constant, informați-vă constant, gândiți constant și acționați în modalitățile și la vremea potrivită, toate atât cât Dumnezeu vă îngăduie. Sănătate. Doamne ajută.”

Articolul precedentSoția ministrului Sănătății implicată în specula cu măști medicale? Dovezi găsite de jurnaliști
Articolul următorDacă majoritatea parlamentară nu e legitimă, guvernul votat tot de ea este legitim?