Florian Sîrca, membru PSD, atrage atenția asupra unui fapt puțin discutat pe malurile Crișului Repede: sute de hectare de vii și livezi au fost transformate peste noapte în terenuri construibile. Consecința, spune Sîrca, este că speculanții imobiliari și apropiații peneliștilor, bine și “înainte” pregătiți, au achiziționat terenuri construibile la preț de livadă (de 10 ori mai mic), întrucât administrația liberala nu i-a informat public pe cetățeni despre această modificare.

De ce nu i-a informat transparent? – se întreabă azi Sîrca într-o postare pe Facebook.

Pentru că, scrie acesta, scopul general și imediat urmărit a fost 𝗖𝗥𝗘Ș𝗧𝗘𝗥𝗘𝗔 𝗧𝗔𝗫𝗘𝗟𝗢𝗥 Ș𝗜 𝗜𝗠𝗣𝗢𝗭𝗜𝗧𝗘𝗟𝗢𝗥 pentru această categorie de terenuri, dar și posibilitatea de a cumpăra “la preț bun” viitoare terenuri construibile, de către cei care aveau acces la astfel de informații.

Din anul 2022, pentru cele 370 hectare de teren intravilan categoria ALV (adică livezi și vii) aflate in proprietatea orădenilor, 𝗜𝗠𝗣𝗢𝗭𝗜𝗧𝗨𝗟 𝗦-𝗔 𝗧𝗥𝗜𝗣𝗟𝗔𝗧!

Acest lucru a fost posibil si cu largul concurs al domnului prefect Dumitru Țiplea, care subrogă prevederile Constituției și ale legilor organice în materie de taxe și impozite directivelor PNL BIHOR de a “livra”.

Prin HCL nr. 260/2021, terenurile din categoria ALV au devenit construibile și s-au prevăzut condiții similare cu cele reglementate pentru zonele de tip “L”, zone de locuințe cu regim redus de înălțime. – concluzionează Florian Sîrca. (sursa)

Articolul precedentUE va subvenţiona preţurile la combustibilii utilizaţi în gospodărie în contextul crizei din Ucraina
Articolul următorPSD: USR minte în încercarea de a se delimita de propriul său amendament privind incriminarea instigării la ură pe criteriul apartenenței politice