Insuccesul este cauzat strict de 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗶𝗻𝗮𝗯𝗼𝗿𝗱𝗮𝗯𝗶𝗹 (ca sa-mi păstrez buna-creștere și decența) al 𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗝 𝗕𝗶𝗵𝗼𝗿, 𝗱𝗹 𝗜𝗹𝗶𝗲 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗷𝗮𝗻. La ce să se aștepte atunci când pune piciorul peste gură bihorenilor, care își apără legal și constructiv dreptul la proprietate oferind soluții alternative, atunci când cenzurează dreptul de a face opoziție și cel mai grav, când cenzurează DREPTUL LA EXPRIMARE???

Sunt chestiuni elementare într-o societate care dorește să se dezvolte și să uite de o perioadă apusă, în parte totalitară și represivă și care a presupus sacrificii zilnice din partea înaintașilor ori ai unor contemporani de-ai noștri.

𝗛𝗔𝗜𝗗𝗘𝗧̦𝗜 𝗦𝗔̆ 𝗟𝗔̆𝗠𝗨𝗥𝗜𝗠 𝗖𝗔̂𝗧𝗘𝗩𝗔 𝗖𝗛𝗘𝗦𝗧𝗜𝗨𝗡𝗜, 𝗼𝗻𝗲𝘀𝘁 𝘀̦𝗶 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃:

1. În tot timpul realizării studiului de fezabilitate, proprietarii afectați puteau fi informați și puteau fi găsite soluții prin discuții și negocieri. Oamenii s-au trezit cu topografi și geologi în grădini. Cum să reacționeze? De ce la Santandrei nu s-a ajuns la situația din Cheriu și Alesd?

2. 𝗙𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗔𝗻𝗴𝗵𝗲𝗹 𝗦𝗮𝗹𝗶𝗴𝗻𝘆 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹 𝗕𝗶𝗵𝗼𝗿, nu pentru un obiectiv anume. Știți foarte bine ca repartizarea fondurilor s-a făcut în baza unor algoritmi conveniți în coaliție. Din acești bani se puteau finanța 3,5,10 proiecte de interes pentru locuitorii județului. Să fim serioși, vorbim despre Ilie Bolojan…mâine dacă dorește finanțează alte obiective de investiție cu acești bani.

3. 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗶𝘀𝗰𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗢𝗿𝗮𝗱𝗲𝗮, mai bine de 50 milioane lei, bani care în eventualitatea unui eșec al proiectului dlui Bolojan vor putea fi folosiți pentru modernizarea străzilor din Grigorescu, Bălcescu, Episcopia ș.a.m.d. ori pentru extinderea rețelelor de gaz și apă canal în zonele orașului în care nu există. Ori mai simplu, să suplinească deficitul de buget prin eliminarea taxelor, impozitelor și amenzilor aberante și ILEGALE. O altă propunere, sigur pe placul administrației liberale, reparații în Piața Unirii și remodernizarea străzii Republicii pentru promovarea orașului de către APTOR, cu bani mai mulți.

4. 𝗗𝗥𝗘𝗣𝗧𝗨𝗟 𝗗𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗣𝗥𝗜𝗘𝗧𝗔𝗧𝗘 𝗘𝗦𝗧𝗘 𝗜𝗡𝗧𝗔𝗡𝗚𝗜𝗕𝗜𝗟 și GARANTAT în mare parte a țării, de ce să nu fie și în Oradea și Bihor, mai ales când există soluții alternative.

5. 𝗣𝗦𝗗 𝗕𝗶𝗵𝗼𝗿 𝗡𝗨 𝘀𝗲 𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗜𝗻𝗲𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗺𝗲𝘁𝗿𝗼𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗮𝗻 și consideră că este un obiectiv important dar nu vital, indispensabil și care sa aducă bunăstare bihorenilor într-o situație iminentă de criză economică și alimentară. Dacă dl Ilie Bolojan se grăbește să plece din funcție înainte de terminarea mandatului, bihorenii își doresc să fie reprezentați și să li se respecte dreptul la demnitate precum și dreptul de proprietate garantat prin Constituția României.

6. În cunoștință de cauză și asumat, afirm ca modificarea studiului de fezabilitate, prin devierea traseului și prelungirea inelului cu 700 m., nu implica costuri suplimentare sau acestea nu depășeau 3-400.000 de euro. De la ședința de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și până astăzi, studiul de fezebalitate putea fi modificat.

7. Inelul metropolitan este util, însă nu de imediată necesitate și nu cu orice preț, dar cu 2 benzi pe sens. După realizarea lui, în 3-4 ani (în condiții globale sociale și economice normale) drumul va trebui lărgit și se vor genera costuri duble decât dacă ar fi realizat de la început cu 2 benzi pe sens.

8. Realizarea lui prin extravilan ar conduce la extinderea intravilanului comunelor traversate, la creșterea prețului terenurilor din extravilan, la dezvoltarea logistica și edilitara in proximitate, în condiții de previziune urbanistică bazată pe certitudinea existentei drumului si a faptului ca noul intravilan nu este destinat zonelor rezidențiale.

9. 𝗦𝗼𝗹𝘂𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘃𝗮̆ 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗻𝗶𝗰𝗲 𝘀̦𝗶 𝘃𝗮̆ 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝗿𝗲, pentru că procedurile sunt făcute pe repede-nainte, lacunare, superficiale, ilegale și disproporționate și nu pentru că faceți exproprieri. Poate pentru dvs sau pentru viitorul candidat din partea PNL la Consiliul Judetean, raportul de activitate este vital, însă pentru judecători supremația Legii este suverană!

De ce domnule Ilie Bolojan, călcați în picioare munca susținută și orientată înspre cetățean din perioada 2008-2014? V-aș fi amintit ce spunea Dumitru Dragomir despre oamenii de neînlocuit, dar cred că știți foarte bine.

Aveți câteva argumente din partea mea, cel care am susținut si voi susține interesul locuitorilor din Cheriu. Nu este vorba despre vreo luptă politică, politică trebuie să facem pentru oameni si nu pentru glorie eternă. Gloria eternă este a lui Dumnezeu! (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Ambulanța a împlinit astăzi 116 ani! Mulțumim pentru efortul depus și pentru că aveți grijă de noi tot timpul!
Articolul următorTREI avertizări meteo pentru Bihor în aceeași zi! COD ROȘU AZI!