Prostia monumentală generată de obsesia lui Klaus Iohannis de a declanșa criză politică și alegeri anticipate pare să se oprească. După consultările telefonice de azi, Iohannis a decis re-desemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

Adică: va forma un nou guvern, va merge la audieri în parlament (sau telefonic) și va cere votul de învestire. Foarte probabil, chiar mâine, audierile miniștrilor izolați urmând să se desfășoare în sistem de video-conferință.

De asemenea, este posibil ca toate partidele parlamentare să voteze această propunere, cu scopul de a termina criza politică declanșată acum o lună de PNL și de a da țării un guvern cu puteri depline în această perioadă grea.

Se pare că parlamentarii vor intra pe rând în sală – o sală specială, nu cea de plen, pentru a vota guvernul Orban.

Ne întrebăm, nu puteau fi evitate toate aceste nebunii? Nu era bine ca în ultimele patru săptămâni România să aibă un guvern plin? Ce au câștigat românii din aventura nebunească a lui Iohannis și Orban?

Articolul precedentMinciunile în care se încurcă Florin Cîțu, dar din care aflăm adevărul!
Articolul următorSute de teste pentru coronavirus se folosesc pentru parlamentarii și guvernul PNL. Mai au acces și simplii cetățeni? Dar medicii?