În ceea ce privește faptul că Pfizer a dat în judecată statul român privind contractul cu vaccinurile COVID-19, din punctul meu de vedere nu poți solicita bani pentru ceva ce nu ai produs și nu ai livrat! – scrie senatorul bihorean Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, într-o postare pe Facebook.

Sunt convins, scrie Bodog, că Guvernul Ciolacu va face tot ce este necesar pentru a apăra poziția României în acest proces.

Pe de altă parte, această acțiune a Pfizer confirmă prejudiciul uriaș creat de Florin Vasile Cîțu și miniștrii USR, Voiculescu și Mihăilă care au făcut achiziții supradimensionate de doze de vaccin, fără respectarea procedurilor legale.

Suma de 550 de milioane de euro solicitată de Pfizer în acest proces ar trebui acoperită măcar parțial din indemnizația de parlamentar al lui Cîțu și subvenția acordată USR. Dacă și-au bătut joc de banii contribuabililor, măcar să plătească!

Legat de intenția Comisiei Europene de a încheia un nou contract cadru cu un alt producător de vaccinuri (Moderna), îmi este greu să înțeleg acest demers în condițiile în care majoritatea statelor membre au deja cantități mari de doze de vaccin. Sunt convins că ministrul Sănătății și premierul României nu vor intra într-un nou contract, în condițiile în care depozitele sunt pline și mai există cantități care trebuie livrate, inclusiv de Moderna, din contractele anterioare – mai scrie senatorul bihorean. (sursa)

Articolul precedentCiolacu: Sunt în dialog cu mai multe categorii sociale. Spre deosebire de alţi lideri politici care s-au prefăcut că aceste probleme nu există, eu le iau în serios. Românii s-au săturat de populism şi de promisiunea unor soluţii miraculoase!
Articolul următorCum va fi vremea în următoarea lună