Sute de fermieri protestează luni la Bruxelles, cu ocazia reuniunii miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană.

O coloană uriașă de tractoare se află pe străzi, perturbând traficul în oraș, scrie Politico.

Forțele de ordine au pus sârmă ghimpată în fața mai multor instituții ale UE și au întâmpinat mulțimea cu tunuri cu apă, în timp ce protestatarii au dat foc cauciucurilor, au aruncat balegă pe stradă și au sfidat blocajele poliției.

Fermierii din mai multe țări UE – inclusiv Franța, Italia și Spania – protestează de câteva săptămâni față de politicile UE de mediu, în timp ce se luptă cu scăderea veniturilor, costurile ridicate și concurența importurilor ieftine.

La începutul acestei luni, fermierii europeni au organizat un protest uriaș la Bruxelles, incendiind cauciucuri în fața Parlamentului European.

Poliția i-a avertizat luni pe locuitorii Bruxelles-ului să folosească transportul public. Stațiile de metrou Schuman și Maalbeek au fost însă închise. (sursa)

Articolul precedentCiolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună ar fi plătit românii în plus dacă nu plafonam prețurile la energie, gaze și alimente!”
Articolul următorCardul European pentru dizabilitate oferă acces gratuit la muzee, teatre și competiții sportive. Unde este valabil