• O femeie de 43 de ani susține că a fost violată în Metaverse.
  • Aceasta a povestit totul cu lux de amănunte, în cadrul unei postări pe care a publicat-o.
  • Nina Jane Patel susține că realitatea virtuală este nocivă.

alephnews.ro: O femeie susține că a fost victima unui viol virtual „în grup”, în Metaverse. Aceasta a declarat că totul s-a întâmplat în timpul unui test beta ce a avut loc pe platforma de realitate virtuală Horizon Worlds, notează The Independent. Platforma a fost creată de Meta, cunoscută, până de curând, drept Facebook.

Nina Jane Patel, în vârstă de 43 de ani, a povestit cum a trecut prin clipe extrem de grele, în Metaverse. În cadrul unui articol pe care chiar ea l-a scris, Nina a povestit cu lux de amănunte cele întâmplate.

În 60 de secunde de la alăturare, am fost hărțuită verbal și sexual. 3-4 avatare masculine, cu voci masculine, în esență, dar practic, mi-au violat avatarul și au făcut fotografii. În timp ce încercam să scap, au strigat: „«Nu te preface că nu ți-a plăcut»”, a declarat Nina Jane Patel.

O experiență îngrozitoare care s-a întâmplat atât de repede și înainte de a mă putea gândi, măcar, să pun bariera de siguranță”, a mai continuat ea.

Nina Jane Patel a tras și un semnal de alarmă, spunând că tehnologia a avansat atât de mult, încât a dat naștere unor multitudini de efecte negative. Printre acestea se numără imposibilitatea de a face diferența între ceea ce se întâmplă în realiatate și ceea ce se întâmplă în viața reală.

Mai mult decât atât, aceasta acuză creatorii de tehnologie de intenții negative în ceea ce privește modul în care oamenii percep lucrurile. Ceea ce s-a întâmplat în Metaverse a afectat-o foarte tare pe Nina Patel.

Realitatea virtuală a fost concepută în esență, astfel încât mintea și corpul să nu poată diferenția experiențele virtuale/digitale de cele reale”, a scris aceasta pe Medium.

„Într-o anumită măsură, răspunsul meu fiziologic și psihologic a fost ca și cum s-ar fi întâmplat în realitate”, a continuat ea, relatează The Blaze. (Andreea Buionschi)

Articolul precedentCu sau fără mască
Articolul următorRuptură în USR. Cioloș amenință cu demisia. Barna îl acuză de „aroganță”: Vrei un partid pe persoană fizică