Transformat, mai nou, într-un soi de purtător de cuvânt al guvernului Orban, președintele Iohannis a… prezis azi că până la finalul acestui an economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal.

Suntem convinși că până atunci (sfârșitul acestui an, n.r.), economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra mult mai ușor într-o normalitate, a declarat președintele. În care dintre toate NORMALITĂȚILE posibile, orice ar însemna asta, nu ne-a mai spus…

SĂ DEA DOMNUL!, spunem însă toți. Nu domnul Iohannis, desigur.

Doar că!

Dacă ne uităm nu mai departe de ieri, președintele anunța că persoanele de peste 65 de ani rămân în case. Punct. La câteva ore, e contrazis de Ludovic Orban care ne spune tuturor că am auzit și am înțeles greșit. Previziune ratată.

În 27 Februarie, președintele spune: Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Un continent blocat, o țară blocată și 13 morți mai târziu… previziune ratată. În cel mai tragic și mai dureros mod. Și, suntem siguri, chiar suntem siguri, fără intenție. Intenția atunci era legată de forțarea ANTICIPATELOR! Dar tot ratată rămâne.

Așa că, după cum scria cineva recent, am avea MULT mai multă încredere în mai marii Statutului dacă s-ar limita la anunța măsuri reale, cu proceduri clare și resurse suficiente alocate – MAI ALES PENTRU PRIMĂRIILE RURALE!

Criza, care nu a început încă!!, va fi gata atunci când va fi gata. Iar asta, doar Domnul o știe.

Articolul precedentLibertatea: documentul trimis de Ministerul Sănătății tuturor spitalelor!
Articolul următorParlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizaţii pentru echipamente medicale