Primarul municipiului Cluj-Napoca și președinte al Asociației Municipiilor din România, a vorbit despre tensiunile din interiorul Partidului Național Liberal, după ce liderii de la centru au decis ca viitorul prefect al județului Cluj să nu fie liberal și să fie de la UDMR. Boc susține că „PNL a trecut o linie roșie” și că de aici înainte urmează „o bătălie internă”.

„PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi, pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte al PDL și mereu au fost prefecți liberali la Cluj. Și atunci, și acum, Clujul a avut cel mai mare număr de vot adus partidului”, a declarat Boc, la Ziua de Cluj.

Liderul PNL este nemulțumit de negocierile purtate în coalție în urmă cărora prefectul de Cuj a revenit celor de la UDMR.

„Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, așa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la primărie, Consiliul Local și cel județean, guvernarea este alături de UDMR. Și eu și domnul Tișe avem majorități alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate orașului și județului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roșii pe care știm bine că nu avem voie să le trecem niciodată”, spune Boc.

Primarul din Cluj Napoca susține că, din primul moment când a auzit, prima reacție a fost legată de o „stare profundă de nemulțumire” care există în rândul organizației PNL Cluj. 

„La Tișe, Boc, Buda, Tarcea și la toți colegii, există această stare de nemulțumire față de decizia conducerii centrale. De aici înainte bătălia noastră este internă, politică și discuțiile le purtăm în interiorul partidului, pentru că aceasta este o decizie internă a PNL”, a mai precizat Boc.

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, i-a trimis joi o scrisoare deshisă președintelui PNL Ludovic Orban și premierului Florin Cîți în care îi cere să îndrepte „greșeala” de a ceda funcția de prefect al județului celor de la UDMR. Scrisoarea este semnată, potrivit lui Tișe, de alți 70 de primari din județ. În caz contrar, Tișe amenință cu demisia din partid. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.