Prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu, va fi prezentată azi, într-o conferinţă de presă susţinută la ora 12.00 de către guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Bancnota are o valoare de 20 de lei şi va fi pusă în circulaţie de la 1 decembrie, a informat Banca Națională a României.

„Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, a transmis instituția condusă de guvernatorul Mugur Isărescu.

Bancnota cu valoarea nominală de 20 de lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv.

În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă, unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar.

Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

Citeşte întreaga ştire: Ecaterina Teodoroiu, pe prima bancnotă cu chipul unei personalități feminine. Când intră în circulație

Articolul precedentCele mai bune universități din România în 2021. Pe ce loc se află Universitatea din Oradea?
Articolul următor#WOW! Cîțu se cară de la Palatul Victoria cu un nou set de minciuni