Iunie 2020.

Virgil Guran, consilier al premierului pe probleme de ordine publică, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că Ludovic Orban a dispus verificarea acuzaţiilor care i se aduc ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Cîţu a fost acuzat că ar fi desfiinţat Comisia Juridică din minister care trebuia să se judece cu părinţii săi.

„Da (n.r. – am discutat cu Ludovic Orban). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci premierul nu cunoaşte situaţia. Trebuie să se informeze. A fost reacţia normala, că va verifica să vadă ce se va întâmplă. Orice trebuie verificat, lămurit, daca este real sau nu. Noi avem aceasta politică foarte clară, să verificam si o sa va prezentam concluzia.”, a declarat Virgil Guran, întrebat dacă a fost discutată situaţia lui Florin Cîţu.

Potrivit acuzațiilor aduse de mai mulți angajați, Florin Cîțu ar fi propus în cadrul proiectului de reorganizare a Ministerului Finanțelor Publice, desființarea Comisiei Juridice pentru a-i îndepărta conducerea, care se judecă cu părinții săi pentru un teren pe marginea lacului Vidra, în apropierea pârtiei Voineasa.

Angajații mai acuză că ministrul Cițu a solicitat dosarul părinților săi și nu l-a mai restituit de la sfârșitul lunii ianuarie.

Articolul precedentInginerul electromecanic din fruntea MAI: Mi-aş dori să vă pot anunţa că i-am identificat pe autori
Articolul următor”Mare” și responsabil management în spitalele orădene