Cîmpeanu s-a răzgândit! Școala se va desfășura după scenarii semaforizate!

În plin val patru al pandemiei discuțiile despre școală devin, din nou, incerte. În urmă cu două zile ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța că școala va începe cu prezență fizică, fără alte scenarii epidemiologice.

Modul în care se vor desfășura orele va depinde iar de rata de infectare. Noul an școlar va fi marcat de o singură noutate, cel puțin pentru moment. În unele școli, licee și facultăți, vor exista centre de vaccinare. În rest, elevii se vor întâlni cu respectarea regulilor sanitare. Purtarea măștii de protecție, respectarea distanțării fizice, aerisirea claselor, dar și testarea pentru cei care prezintă simptome. 

”Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, a declarat Sorin Cîmpeanu

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că elevii vor merge la școală în format fizic, iar în cazul în care valul 4 al pandemiei de Covid-19 se va intensifica se vor lua măsuri ca și până acum. “Dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență. Mă surprinde că unii care vor să-și dea importanță întreabă de scenarii. Să pună mâna pe ziar și să vadă cum am făcut anul trecut“, a mai spus șeful statului, aflat într-o vizită în Parcul Natural Comana.

Astfel, după un moment de gândire, răzgândire, ministrul Educației spune că și noul an școlar va fi marcat de binecunoscutele scenarii epidemiologice: verde, galben sau roșu, în funcție de gradul de infectare înregistrat în fiecare localitate. (sursa)

Articolul precedentPeste 10.000 lăsate fără bani la rectificarea bugetară făcută de Cîțu!
Articolul următorRomânia – la coada UE și în acest an la măsuri pentru susținerea economiei în contextul pandemiei. După CONGO și AFGANISTAN!