antena3.ro: Mihai Gâdea a prezentat în exclusivitate, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, documentul care arată faptul că Ioana Mihăilă a refuzat să semneze contractul prin care România ar fi putut primi 4.701.000 euro, bani acordaţi de Comisia Eurpeană pentru finanţarea testelor RT-PCR.

Mihai Gâdea continuă să dezvăluie informaţii şi documente în premieră națională, care arată clar faptul că, Ioana Mihăilă nu a pregătit în niciun fel valul patru al pandemiei.

Fostul ministru al Sănătăţii nu a ţinut cont de sfaturile specialiştilor şi a luat decizii greşite, care au dus la dezastrul santiar cu care se confruntă acum ţara noastră.

Deşi a avut soluţii să controleze pandemia, Ioana Mihăilă a refuzat să primească ajutorul oferit de UE.

Mihai Gâdea vă prezintă documentul pe care Ioana Mihăilă a refuzat să îl semneze:

“Uniunea Europeană vine să ajute statele membre să treacă mai bine peste această pandemie. Şi ajuţi cu idei, pentru că pandemia asta nu se rezolvă într-un singur fel. Lucrul cel mai important în această pandemie de la începutul ei, s-a spus foare clar, este testarea, până la vaccinare. Testare, testarea, testarea. De la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la cei mai importanţi specialişti. Dădeam exemplu Italia, care testează. Chiar astăzi a testat aproape 350.000 de oameni. Ei sunt în verde, nu au niciun fel de problemă. În luna iulie, când exista deja raportul de la INSP, care arăta că valul patru va fi nasol, când Octavian Jurma şi alţi epidemiologi vorbeau că o să fie rău şi că să fim pregătiţi pentru ce este mai rău, în luna iulie, Comisia Europeană a lansat o linie de finanţare destinată statelor membre, în vederea asigurării accesului la certificatele verzi COVID, în cadrul instrumentului de finanţare ESI (…)

România a pierdut 4.700.000 euro de la UE pentru teste RT-PCR

Minsterul Sănătăţii a depus o aplicaţie pentru obţinerea de foduri în data de 2 iulie, care a fost analizată de Comisia Europeană şi aprobată pentru suma de 4.7 milioane de euro. Aproape 5 milioane de euro pentru testare. (…) Doamna Mihăilă, în momentul în care trebuia să semneze contractul, după ce el fusese aprobat de Comisia Europeană, nu mai vrea să îl semeneze. Decontarea, rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea unor certificate verzi. Era un program foarte interesant. Comisia Europeană este exasperată, pentru că s-a trimis de la Ministerul Sănătăţii un plan pe care voiau să dea 4,7 milioane să testeze românii ca să nu explodeze în România sau în altă parte, să păstrăm un echilibru. (…)

Doamna Mihăilă nu vrea să semneze. Trimit cei de la Uniunea Europeană mail şi spun – domne, vă rugăm frumos, semnaţi contractul – banii vă vin ca să rezolvaţi treaba”, a spus Mihai Gâdea în ediţia de joi a emisiunii Sinteza Zilei. (sursa)

Articolul precedentOrădeanca Beatrice Mahler, apel disperat către guvernanți: ‘Testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt pierderilor masive de vieți’
Articolul următorPrognoza meteo. Vreme anormal de caldă în următoarea lună