Conform unui ordin semnat azi de secretarul de stat Raed Arafat, în calitate de Șef al departamentului pentru situații de urgență, trei medici orădeni sunt detașați de luni, pentru treizeci de zile, la două spitale din București, în urma solicitării făcute de respectivele unități.

Este vorba de trei medici rezidenți ATI detașați de la Spitalul Municipal, spital-COVID, la Spitalul Victor Babeș și la Institutul Oncologic din București.

Iar asta în vreme ce Spitalul Municipal, desemnat spital-COVID, este plin și se confruntă atât cu lipsuri materiale cât și cu lipsa de personal!

Mai mult, ordinul este incorect, cei trei medici activând NU la Spitalul Județean ci la spitalul-COVID (unul dintre ei la Serviciul Județean de Ambulanță Bihor conform informațiilor BihorNews), tocmai pentru că spitalul-COVID din Oradea nu are suficient personal!

Decizia lui Arafat demonstrează încă o dată haosul și harababura generalizată, de la nivel guvernamental, în lupta cu pandemia dar și, mult mai grav, periclitează viețile pacienților bihoreni.

Cine este responsabil de această propunere? Cine a acceptat-o? Și de ce?

Articolul precedentPrima zi de vineri în care se aplică noile restricții: Carantina de noapte de la ora 20.00, închiderea magazinelor și localurilor de la ora 18.00 / Lista măsurilor
Articolul următorUserista de la MAI, cu pensie specială, și-a publicat în sfârșit declarația de avere