Asociatia Pro Infrastructura arata joi, 26 noiembrie, intr-o noua postare pe Facebook, ca tronsonul dintre Campia Turzii si Chetani urmeaza sa devina un santier abandonat dupa ce constructorul care a castigat licitatia si catre care CNAIR a virat suma de 10 milioane de lei nu si-a platit datoriile catre companiile subcontractate. Acestea din urma au inceput deja sa-si stranga utilajele de constructie.

“Pe Autostrada A3 Transilvania intre C.Turzii si Chetani, CNAIR a platit factura de 10 milioane de lei catre constructorul Straco, insa acesta la randul sau nu s-a achitat de platile restante catre subcontractorii care lucreaza pe proiect, platind sume modice si perpetuand promisiunile mincinoase.

Astfel, subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim a primit doar 2 milioane de lei, desi are lucrari executate pana in acest moment de peste 15 milioane, iar subcontractorul Baxcom pe partea de structuri nu a primit niciun leu. Drept urmare, cei de la Baxcom au inceput demobilizarea completa si vor parasi santierul definitiv in urmatoarele zile. Marcotim se va retrage din santier dupa 10 decembrie, urmand sa isi reanalizeze optiunile. (ziare.com)

Articolul precedentUn medic avertizează: Dacă vom continua așa, în trei săptămâni vom vedea pacienți în curtea spitalelor și apoi pe strada de alături
Articolul următorÎmprumuturile totale ale guvernului prin bonduri externe din 2020: 8,8 mld. euro şi 3,3 mld. dolari!