Conform imaginilor transmise de televiziunile locale din India, joi, 21 ianuarie, a izbucnit un incendiu Serum Institute. Acesta este cel mai mare producător de vaccinuri din lume.

Dezastru la cel mai mare producător de vaccinuri din lume. În prezent, milioane de doze de vaccin anti-COVID Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, sunt produse la Serum Institute din oraşul Pune, transmite reuters.com

Canalele de televiziune indiene au arătat imagini cu un nor imens de fum cenuşiu deasupra clădirii unde este dezvoltat serul, arată sursa menționată. Trebuie menționat că Serum Institute se pregăteşte să producă de asemenea un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax.

Totuși, potrivit canalelor de televiziune, incendiul ar fi izbucnit la un sit în construcţie, nu la instalaţiile de fabricare a vaccinurilor.

„Unitatea de producţie a vaccinurilor nu este afectată şi acest lucru nu va afecta procesul de fabricaţie”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Serum Intitute din India, care a adăugat că „incendiul a izbucnit într-o nouă fabrică în construcţie”.

„Am trimis acolo şase sau şapte camioane de pompieri. Nu avem alte informaţii cu privire la amploarea incendiului sau dacă cineva este în pericol”, a declarat pentru AFP un oficial al serviciului local de pompieri.

„Echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului”, a declarat pentru AFP poliţia din Pune, fără a oferi alte detalii.

India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID-19, după Statele Unite, cu peste 10 milioane de cazuri raportate, chiar dacă rata mortalităţii este una dintre cele mai scăzute la nivel mondial.

India a autorizat utilizarea a două vaccinuri

India a autorizat utilizarea, „pentru situaţii de urgenţă”, a două vaccinuri împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi Covaxin, produs de compania farmaceutică indiană Bharat Biotech.

După lucrătorii din sănătate şi cei din prima linie, vaccinurile sunt oferite „celor cu vârsta de peste 50 de ani şi celor de sub 50 de ani cu comorbidităţi, în număr de aproximativ 2,7 milioane”, se indică într-o declaraţie a guvernului. (sursa)

Articolul precedentOamenii merg dintr-un judeţ în altul să se vaccineze. Deși nu sunt doze suficiente!
Articolul următorLondra refuză să acorde un statut diplomatic veritabil Ambasadei UE în Regatul Unit