Ne-am despărțit cu greu de sezonul cald, de plaje, bronz și haine lejere, iar acum toamna și-a intrat în drepturi. A venit cu multă răcoare și ploaie.

Însă toamna are și ea frumusețea ei. Natura ne oferă cele mai frumoase culori. De aceea, este o idee minunată sa plănuiești o escapadă de weekend, un fel de vacanță de toamnă într-una dintre cele mai frumoase destinații din țara noastră.

Valea Drăganului în județul Cluj

Parte din frumusețea peisajului de aici e dată de Barajul Drăgan și lacul de acumulare pe care acesta îl împrejmuiește.

Pensiunile din zona te așteaptă cu bucurie și cu multa liniște și pace. Alege acest loc pentru escapadele tale, dacă vrei sa te deconectezi de viața agitată de oraș.

Lacul Roșu

Este un lac de baraj natural, format după prăbușirea unui versant în 1838. Îl găsești la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului.

Valea în care se afla Lacul Roșu este ferită de frig și vânt, astfel că vei respira aer proaspăt fără să îți fie frig.

Munții Făgăraș

Frumusețea Munților Făgăras e una extrem de popularizată, iar acest lucru nu se întâmplă fără motiv. Aici poți admira pasul Breaza, piscul Negoiu, munții Arpasului, munții Cârțișoarei, Lacul Capra, Lacul Bâlea.

Breb din Maramureș

Un loc puțin schimbat de trecerea timpului este cu siguranță Maramureșul. Odată ajuns aici poți inspira aer de munte și te poți bucura de tradiții vechi românești.

Poți să admiri detaliile pictate pe case, imaginile sculptate în porțile maramureșene și desigur, faimosul port popular. (sursa)

Articolul precedentAlimentul la care Cătălin Scărlătescu a renunțat. Cum a slăbit 30 de kilograme
Articolul următorReghecampf, cu ochiul vânăt la botez