Președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang, scrie într-o postare pe Facebook despre vizita făcută la uzinele Ford de la Craiova, în calitate de membru al Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților.

”Ieri, 19 mai 2021, împreuna cu colegii din Comisia pentru Industrii si Servicii din Parlamentul României, am făcut o vizită de lucru la Întreprinderea “Ford” din Craiova.

Cu aceasta ocazie am aflat de la conducerea acestei prestigioase întreprinderi care sunt problemele cu care se confrunta si ce propuneri de modificări legislative ar fi necesare pentru a se îmbunătăți activitatea firmelor din România.

La “Ford” Craiova lucreaza peste 6.000 de persoane, din care 3.000 au fost angajați In ultimii 3 ani, odată cu începerea producției la Ford Puma.

A fost o vizită interesantă, iar astfel de vizite vor continua pentru a afla direct de la cei implicați care sunt nevoile economiei românești!”

Contactat de BihorNews.ro, Mang a subliniat că, din punctul său de vedere, guvernul actual a oferit și oferă mult prea puțin sprijin real firmelor de orice mărime, fapt care afectează grav bunăstarea muncitorilor angajați ai acestor firme:

”La Craiova nu vorbim doar de 6.000 de angajați direcți. Vorbim de toată industria pe orizontală, care există datorită acestei fabrici, de tot lanțul economic, care cuprinde alte mii de angajați, de faptul că multe dintre produse ajung la export și, nu în ultimul rând, de faptul că acei mii de oameni au familii.

Prin urmare, faptul că actuala putere plasează România acum, conform FMI, pe locul 124 în lume în ceea ce privește sprijinul real acordat firmelor și populației în pandemie – după ce acum câteva luni ne duseseră deja pe locul 114, duce la efecte catastrofale, resimțite nu doar de firme ci, mai ales, de angajați și de familiile lor.”

Articolul precedentGuvernul cere europarlamentarilor români să NU susțină introducerea salariului minim european!
Articolul următor„Performanță” de doar 17%